Sivut

lauantai 26. marraskuuta 2011

Kiusaaminen! ;s

Tämä aihe on itselleni todella arka aihe, koska olen koko ikäni saanut kestää eri kiusaamisen muotoja ulkonäköni ja rajoitteideni takia. Ensimmäisessä merkinnässäni mainitsin jo, ettei ihmisiä pitäisi kiusata, oli tämä sitten minkä värinen tai kokoinen tahansa. Heitä ei myöskään saa kiusata uskonnon, äidinkielen tai muun henkilökohtaisen asian takia!
    Yleensä kiusaaminen viestii muille huonosta itsetunnosta, muiden suosioon yrittämisestä, tyhmyydestä tai pelkurista, joka ei uskalla yksin ollessaan sanoa asioita suoraan, vaan tarvitsee ympärilleen tukijajoukon.
                            MITKÄ SITTEN OVAT KIUSAAMISEN ERI MUODOT?Kiusaamisen eri muotoja ovat nettikiusaaminen, fyysinen, prsyykkinen ja henkinen, koulukiusaaminen. Mikään noista muodoista ei ole mukava. Itse olen monesti kuullut ihmisten haukkuvan minua vuosien varrella ulkonäköni takia, tai sitten siksi, että muka loukkasin heitä. Haukkumanimiä ovat olleet muun muassa: huora, läski, ihra, vammanen. Minuun noista nimistä mikään ei vaikuta enää niin paljon, paitsi ''huora'', se osuu syvälle, ja tuntuu pitkään.
    Minua on myös tönitty ja kaadettu maahan. Se menee väkivallan puolelle. Kukaan ei saa kohdella toista kaltoin, kaikilla on oikeus omaan kehoonsa.
    Miten estää kiusaaminen? Jos näet jossain kiusaamistilanteen, oli se sitten koulu, koti, tai työpaikka, älä hyvä ihminen vain seiso vieressä katsomassa, sillä se ei auta kiusattua ollenkaan. Päin vastoin. Katsojakin on osallinen kiusaamiseen. Hänen roolinsa on hiljainen hyväksyjä. Minä en hyväksy kiusaamista missään muodossa ja haluaisin, että muutkin ymmärtäisivät kuinka väärin se on!
Ihminen voisi vähän miettiä ennen kuin puhuu, jottei kiusaamistilanteita ja riitoja syntyisi niin helposti. (Myönnän omankin ajattelumaailmani olevan joskus hakoteillä, koska suorasanaisuuteni voittaa miettimisen viisaan polun!) Älkää kiusatko ihmisiä, vaan antakaa muiden elää rauhassa!